RAJA PETRA DAN RAJA PERKAUMAN

Ogos 9, 2007 at 3:55 am (Berita Panas!)

DAP Press Conference

Oleh : Warisan Bonda 

Penulis berkesempatan untuk menghadiri satu sidang akhbar yang dianjurkan oleh DAP yang telah di pengerusikan oleh Tony Pua Tiam Wee, Setiausaha Agung Penasihat Ekonomi DAP. Sidang akhbar yang di adakan di Ibu Pejabat DAP itu hanya di hadiri oleh 10 orang yang terdiri daripada beberapa orang wartawan dan penulis bebas.

Sidang akhbar yang diadakan itu langsung tidak mendapat sambutan dari wakil-wakil media dan berlangsung hanya sekitar 20 minit sahaja. Sepanjang sessi tersebut hampir tiada soalan yang di lontarkan dan ia langsung tidak mengambarkan suasana sidang akhbar.

Menurut Tony beliau telah membuat satu laporan polis berhubung isu yang dibangkitkan oleh KPMU.NET telah menghina agama Kristian dan kesemua penganutnya. Oleh itu beliau menggesa agar pengendali laman KPMU.NET menarik kembali artikel tersebut dan membuat kenyataan maaf secara terbuka kepada penganut Kristian khasnya dan rakyat Malaysia amnya.

Yang menjadi persoalannya ialah, artikel tersebut di tujukan KHAS buat Raja Petra kerana di lihat telah menghina Islam seperti yang di riwayatkan di dalam hikayat beliau sebelum ini. Oleh yang demikian tidak timbul sama sekali isu sensitif atau merendah-rendahkan penganut agama lain.

Untuk mendapat kefahaman yang mendalam penulis telah membaca berulang kali artikel yang di beri tajuk ‘Riwayat Raja Petra II’ ini. Menurut kefahaman penulis ialah, ia hanya berkenaan diri beliau semata-mata dan tiada langsung terdapat para yang menghina atau merendah-rendahkan penganut agama Kristian.

Secara keseluruhan apa yang dapat penulis simpulkan, pengarang artikel tersebut merasakan Raja Petra telah menghina Islam dan juga Kristian secara tidak langsung, kerana bermain-main dengan pengangan dan agama yang beliau anuti.Raja Petra hanya mengulas sesetengah ayat dan membiarkan setengah ayat lain tanpa mengambil keseluruhan artikel yang di tulis. Sekiranya pembaca hanya mengambil kira artikel balas yang di keluarkan oleh Raja Petra pasti pembaca akan merasa terkeliru dan termakan dengan propaganda yang cuba beliau mainkan.

PERKAUMAN

Sebenarnya taktik ini telah sering diguna pakai oleh para penceramah PAS apabila memberikan ceramah dengan menyelitkan ayat-ayat Al-Quran dan hadis yang dibaca sekerat-sekerat. Al-Quran dan hadis tadi akan di ulas sehingga membuatkan para pengikutnya menjadi fanatik dan taksub kepada mereka.

Pembaca sekarang sudah matang dan bijak, mereka tidak mudah terpengaruh dengan propaganda yang cuba beliau tiupkan. Untuk pengetahuan pembaca yang budiman sekiranya diperhatikan sedalam-dalamnya, Raja Petra dengan sengaja ingin melaga-lagakan penganut Kristian dengan UMNO.

Lihat sahaja kata-kata beliau yang berbaur hasutan, yang secara tidak langsung mengharapkan agar ada individu dari penganut Kristian yang termakan dengan hasutan yang beliau berikan.

“I appeal to the Kelab Penyokong Maya Umno boys to be a bit more sensitive to the feelings of Christians. By all means engage Malaysia Today. But please spare the Christians…

“I just hope no Christians will now march to the Dang Wangi Police Stadium at Jalan Stadium and make a police report against the Kelab Penyokong Maya Umno website on grounds that the Kelab Penyokong Maya Umno has insulted the Christians and has created ill-feeling between Umno and the Christians…

“Frankly speaking, if I really am a Christian, I would be greatly upset that the Kelab Penyokong Maya Umno considers being a Christian as something terrible” katanya.

Natijahnya DAP telah mengadakan sidang akhbarnya setelah membuat laporan polis untuk mensensasikan isu yang di ada-adakan. Mujur ramai yang enggan melayan atau termakan dengan propaganda murahan ini.

Apa yang boleh di simpulkan, sebenarnya merekalah yang cuba untuk memainkan isu yang sensitif ini dalam meraih simpati dan menimbulkan huru-hara di dalam negara.

Bukankah selama ini UMNO dan kerajaan begitu menjaga dan berhati-hati dengan isu yang sensitif bagi mengekalkan keharmonian sesama kaum? Masakan KPMU.NET tidak peka dengan isu yang begitu sensitif yang boleh menganggu-gugat kesejahteraan negara.

Sidang pembaca juga harus menyedari, sebagai anak didik Anwar sudah pasti sedikit sebanyak cara dan gaya Anwar akan diguna pakai dalam menarik minat penyokong. Lihat sahaja apa yang telah Anwar lakukan suatu ketika dahulu dalam memperalatkan penyokong dan rakyat yang marhaen semata-mata menagih simpati.

Nasihat teman buat Raja Petra yang telah kehabisan modal, sekali pun ingin menjaja keburukan UMNO dan pemimpinnya, cubalah guna cara yang lebih bertamadun. Jangan di rendah-rendahkan darah raja Bugis yang kononnya mengalir di dalam diri beliau.

Nampaknya Lina Joy lebih berani berbanding beliau, kerana menyatakan secara terang-terangan anutan yang beliau pilih. Jangan pula di salah tafsirkan penyataan ini, dengan mengatakan penulis menyokong tindakan Lina Joy.

 PENULIS AGUNG???

Satu lagi isu yang menarik perhatian teman ialah, mengapakah artikel di dalam KPMU.NET mampu menarik perhatian beliau? Sekiranya di perhatikan sebelum ini, isu yang di bangkitkan oleh Rosli Ismail editor Agendadaily langsung tidak dipandang oleh beliau walaupun dengan sebelah mata.

Rosli telah meminta penjelasan malah mencabar beliau membuktikan keberanian kiranya apa yang beliau katakan mempunyai asas dan kebenaranya. Namun beliau langsung tidak berani untuk menyahut cabaran waima menjawab segala persoalan yang dibangkitkan.

Semasa di tanya mengenai maklumbalas beliau mengenai cabaran yang diberikan oleh Rosli itu beliau mengatakan bukan ‘level’ dia (Raja Petra) untuk berlawan dengan penulis murahan seperti Rosli Ismail.Kata Raja Petra, dia lawan dengan Perdana Menteri Datuk Seri Abdullah Ahmad Badawi, Ketua Polis Negara Tan Sri Musa Hassan dan Ketua Penerangan Umno Tan Sri Muhammad Muhd Taib.

“Saya bukan saingan beliau, saya tidak mahu layan cabarannya, Rosli boleh lawan dengan wartawan MT, Zulkifli Mohamad saja,” kata beliau.

Tersenyum penulis melihat telatah beliau, kerana semasa di cabar oleh Rosli beliau mengatakan bukan levelnya, maklumlah beliau telah mula merasakan taraf dan martabat beliau telah berada jauh lebih tinggi berbanding penulis-penulis lain. Itulah sebabnya kalau dilihat di dalam artikel penulis yang lalu, penulis mengkategorikan Raja Petra sebagai ‘Penulis Agung’.

DIBELASAH JAGUH KAMPUNG

Lebih membuatkan teman tersenyum ialah, apabila KPMU.NET membongkar tembelangnya tidak lama dahulu di katakan KPMU.NET hanya sebagai penulis kampungan dan budak-budak hingusan.Agendadaily yang telah lama bertapak di dalam dunia penulisan siber ini langsung tidak dipandang oleh Raja Petra, namun KPMU.NET yang baru setahun jagung ini di lihat telah berjaya membuatkan beliau ‘panas punggung’.

Dasyat juga budak hingusan dan kampungan di dalam KPMU.NET ini, kerana telah mendapat perhatian anak raja celup ini sehingga terpaksa mencemar duli untuk mengulas artikel rakyat kampung yang pernah di hina oleh beliau tidak berapa lama dahulu.

 HIT AND RUN

Tidak di lupakan semasa beliau di siasat oleh polis kerana komen yang diberikan bersifat perkauman dan menghina institusi raja beliau telah mengalihkan perhatian dengan mengatakan di lakukan ‘cybertroopers’ yang diupah oleh Azalina.

Apabila isu yang dibangkitkan itu di tepis dan di bidas oleh KPMU.NET, beliau telah membangkitkan pula isu mengenai Tan Sri Mohamad yang telah basi dan lapuk. Lincah juga anak raja celup ini memutar-belitkan isu untuk mengalihkan tumpuan pembaca.

Mungkin kerana murka apabila KPMU.NET sekali lagi mendedahkan kepada pembaca akan perangainya yang sebenarnya, beliau agak terkedu dan terduduk kerana tembelanganya telah di ketahui orang. Apabila semua mata tertumpu kepada beliau menantikan jawapan, Petra telah mengalihkan isu yang di bangkitkan dengan memainkan isu perkauman pula.

Beliau di lihat sekali lagi menggunakan taktik ‘hit and run’ dan isu perkauman yang beliau mainkan ini di lihat sebagai serampang dua mata. Selain untuk mengalihkan isu beliau cuba untuk memancing golongan Kristian untuk menarik kembali sokongan mereka kepada kerajaan Barisan Nasional.

Sungguh cekap beliau mengunakan peluang yang ada untuk menagih simpati dan menjayakan matlamat dan agenda busuk beliau.

Kesimpulannya, untuk kesekian kalinya penulis mencabar Raja Petra untuk bersumpah menyangkal semua tuduhan yang di lemparkan itu. Bersumpah dengan lafaz ‘Waallahi, Wabillahi, Watallahi’ yang beliau masih lagi penganut agama Islam yang setia, beliau tidak lagi meminum arak dan sebagainya.Jangan terlalu asyik memfitnah kerajaan dan memaksa untuk membuktikan kebenaran tapi diri sendiri penuh dengan dosa dan onar yang hanya Allah S.W.T Yang Maha Mengetahui.

Penulis percaya cabaran yang diberi ini tidak akan di sahut sama sekali oleh Raja Petra seperti cabaran yang di berikan sebelum ini baik dari KPMU.NET atau Agendadaily. Nasihat penulis kepada Raja Petra ‘janganlah jadi seperti ayam berkokok tapi ekor penuh diselaputi tahi’. 

Advertisements

3 Komen

 1. ruyom said,

  For a society to be prosperous as a whole, there has to be stability, and stability only comes when people see a better life ahead and a reduction in poverty. This is especially true when poverty is associated with a racial or religious group or country (for example, the US).

  The roots of our success as a nation lie in our political stability. While this should not come at the expense of democracy, freedom of expression and transparency, it should certainly have as its goal, the alleviation of poverty.

  The fundamental and admirable goal of the NEP was the alleviation of poverty associated with the redistribution of wealth. Most socially liberal people like myself have always leaned in favour of redistribution of wealth.

  I have met very few people indeed that really object to the NEP being used to help lift the very poor from the kampung out of poverty and into modern society. However, most people I know object to the NEP as a vehicle for the already well off to get even richer.

  Now Sabah has arguably more natural resources than peninsular Malaysia but Umno does not seem to be interested in articulating the equity case for the Kadazans and the other indigenous peoples of Sabah and Sarawak as vehemently as it insists on bumi rights.

  If an international panel of eminent sociologists, historians, economists and anthropologists, was formed to examine the bumi case, I sure that they would find it extremely difficult to justify it in the form peddled by Umno.

  Indeed the panel might even say that the ethnic Indians and the poor urban Chinese have a better case for affirmative action benefits. Many of the affirmative action schemes have been transformed into racketeering ones with parasitic cronies traveling along the Ali Baba highway to become millionaires.

  In consequence, the poor of all ethnic groups are more marginalised than ever. Also, not a few of these schemes have engendered a colossal waste of public funds contributed by taxpayers.

  It behooves Umno to realise that other races also exist; that they too aspire to better their standard of living especially the poor non-malay bumis in the interior of Sabah and Sarawak.

  Another serious question Umno, or its president Badawi should address is the question of ownership. Umno is still quarrelling that they only have 19 percent of the nation’s economic cake.

  But they never ask how much is owned by the Brunei, Iban, Kadazan, Kedayan, Orang Sungei, Orang Ulu etc, communities? Did Umno ever give shares to these groups of minority non-malay bumis? For instance, how many scholarships have been given by Petronas to non-malay bumis?

  Umno or anyone else, not even a superpower, can stand-alone without depending on others. Umno, like everyone else is only a tiny part of the bigger whole, to which everyone must belong. Don’t think that Malaysia belongs to Umno, much less the world.

  So Umno, don’t be too egoistic, think of others too so that you will get a better and balanced perspective. The world is not about Umno only. It is about every individual that occupies and lives in this world. We are all interdependent. Let us wake up to that reality.

  Look at the leaderships both in Sabah and Sarawak. They have all made money for themselves at the expense of the rakyat and Umno continues to condone this. With chief ministers and others who spend millions at casinos – what can we expect?

  For Umno Youth to cry for NEP revival without considering factors like transparency and accountability as its key indicators highlights their moral bankruptcy. Why did they not make the battle against corruption one of their major issues as this would have placed immense pressure on the government to act. Perhaps, the obvious fact remains that you need clean hands to take on such an issue.

  What have the Sabahans and the Sarawakians got, the people at the grassroots level? Have their standards even in terms of education improved? We talk so much about Vision 2020 and the Malaysian spirit. The fact remains that unity is only as strong as the weakest link.

  With the press under control and the Anti-corruption Agency beholden to the politicians, there is too much selectivity in the way issues are handled. Open up and you will find that there are enough Malaysians who will give you information about all the underground activities that are going on in various government-linked companies.

  It is time that Dr Mahathir understands what he had done in providing economic progress without matching this with adequate openness, with regards to checks and balances, and space for democratic exchange.

  Unless the government opens up, we will continue to be exploited by the greed of those in the administration. Come on, get real. The world is not only about Malaysia and Umno.

 2. fargoman said,

  Malaysia has gone to the dogs. Not a day goes by without some report in the national dailies on the occurrence of armed robberies, bloody gang fights, child abuses, cold-blooded murders, gang rapes, road rage and snatch thefts.

  And I don’t think the government of Badawi is doing enough to tackle this social malaise. But to be fair to the prime minister, he had inherited these social ills from his predecessor, and one just cannot expect him to stamp out the problem in a matter of three or four years.

  Back to the dogs. Some time ago, a young woman’s body was found in a box. Some time ago, a young woman was walking back from work at night when she was shoved into a car and taken to a bungalow where she was allegedly gang-raped by some Africans.

  Sound familiar? Remember the girl who was raped and then killed by the bus driver after a terror bus ride? There are countless others whose names I can’t recall, but the graphic images of the violence perpetrated against these victims remain. And of course, the case last occasion of the young woman who raped and killed while out jogging.

  Well, it is more than just fate. Fate is just an explanation for those events that led one to being at the wrong place at the wrong time. But what caused the brutal murder?

  The two decades under Dr Mahathir saw rapid economic development. Spanking new highways were built, crisscrossing the country, the world’s tallest buildings were built; new factories mushroomed overnight; illegal immigrants arrived in hordes; foreign direct investments flowed into the country, while the Kuala Lumpur Stock Exchange was turned into a virtual casino. Those were heady and wonderful times indeed.

  When the stock market crashed in 1997, we cried foul; we blamed Soros for our financial sorrows. Did we blame ourselves? Of course not.

  Who cares about ethics or values when you can make money at the expense of others? You want better roads? “No problem, we will give you better roads. Just pay your toll.”

  But at what cost? It was two decades of social havoc. Money or material wealth became (still is) the new God. Corruption, greed and ugly money, and race politics set in. Religious and social values became subordinated to the new God.

 3. oversee said,

  We have always been told, ‘Think what you have done for your country and not what your country has done for you.’ We know what Chinese has done for the country. What has the country done to Chinese?

  I want to further add that we have also to look at the composition of the suppliers, subcontractors, staffs, managers and contract workers. On top of these, we have also to look at the number of scholarships given out.

  What we have learnt thus far is that over 90 percent of overseas scholarships awarded by government-linked companies (GLCs) have been given to one race, even though there are more deserving and qualified applicants from other races.

  What we have to understand is that government-owned entities, like Tenaga Nasional Berhad, Telekom, and Petronas are just government departments run in a privatised manner, i.e. like a business corporation. Hence, their policies are no different from any other government agency which mean they strictly adhere to Umno policies.

  However, the big problem in this beautiful country is Umno agenda, of which quality is not the essence, quantity is.

  In every aspect of Malaysian life this is true. With that kind of mentality, kickback is the name of the game. Every contract and every business has to hike up price tags so that a great number of well-connected individuals will get a cut and become instant millionaires.

  We were witness to the cancer of corruption, now lovingly called ‘money politics’, in the recently concluded Umno elections. And Umno is home to three quarters of the cabinet. Tell me, how do you save this country?

  Simple, compare it with a country that is worse of than us and pat ourselves on the back and carry on as usual. You are right, we don’t have to go far to learn, our southern neighbour is a good example of how to do things right.

  But again, how can we emulate them, we don’t practice the meritocracy that the rest of the world practices, but some new type only our education ministry is familiar with.

  The treatment rendered to Dr Gomez leading to his resignation from the University of Malaya gives a strong signal to students about the atmosphere surrounding Malaysian academia.

  It is obvious that something is wrong, transparency is lacking, and people who are in positions to rectify the situation are not responding. We are giving a world-class Malaysian the boot.

  This is starting to look like malice and harassment. Such behaviour will harm the university good name if it continues. I hope the university authorities change their minds and decide to support Gomez plans.

  Malaysia’s message to students home and abroad pursuing studies in hope of achieving Gomez stature in academics is loud and clear – ‘Don’t worry about coming home, Malaysia doesn’t really give a damn about your well being. Make your name and stay abroad.’

  Sadly, the qualifications obtained in Malaysia do not carry the same weight as qualifications obtained in the country where one hopes to further one’s studies.

  If one were to enter specialist training in the UK, India or Australia, a UK-qualification, i.e. membership of the British Royal Colleges carry more weight.

  I have to stress the point that Malaysian foreign-trained doctors stay on abroad in order to become better doctors when they return. Forcing them to return early without clear prospects for higher specialist training once they are in government service is nothing short of killing off these idealists in their prime. They are better off abroad for now.

  When all is said and done, it boils down to just one thing. The Never Ending Policy (NEP) of the government. It will always be a source of Never Ending Problem for all of us.

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: