The Truth Story About Pak Lah!

Februari 23, 2007 at 3:37 pm (Fakta Sebenar, Luar Negeri)

Truthfully, this wetek is one hectic week for me, but really-really constructive… our pak lah issues never end.. wonder what have the people who hate him so much achieved. Nada! Other than wishfully thinking that they can make world a better place but actually cannot even solved the local problems that they faced.

Pathetic! how can we accused that Pak Lah had done such a things like lying to us… this isue is about our future.. our sons future.. our country future.. just ask yerself.. what have u done for yer country? can u name any? but.. everytime our leader want to upgrade our lifestyle.. our economic.. our pride especially.. U, without any good and strong reason, accused Pak Lah not a good leader.. blaming Khairi.. try to ruin Khairi Marriage life with Nori.. don`t u think this such things can turn back to you? are u happy with that? are u satisfied enough?
Truthly speaking i`m not expert on those issue that involved the ‘Soul Plane’ issue, his son in-law issues, proton issue, ‘jambatan bengkok’ and lots more… i still analyze those issues on Pak Lah.. Try to understand those politic issues.. those propaganda.. try to find the truth of da story.. it`s very complicated and i will not simply judge him without good and tight reasons! others also..
And without we realized, we actually at the verge of World War 3… i really don`t want the war to begin.. i know how suffered our peoples was.. they`ve gone through situation where, no social life.. peoples scared to going out.. scared to buy sugar.. at that time they only stay at home.. counting when the war will end… Ya Allah.. pls bless us!
I always carefully choose what I read. Because you cannot always believe what you read. Some of it, is a propaganda, some has hidden agenda, and some are bias. Especially when you read the sources from the West. You actually don’t know who behind those publications. I prefer to choose independent sources or if it’s not possible, I tried to make comparison in order to fill the gap in between.

Therefore, we as the malaysian citizen should read from the source that can be rely on. We must support and believe our government, especially our Beloved Pak Lah.. Pak Lah become PM from 2004.. if u count.. Pak Lah become PM for 3 years already.. do you think this period of time are enough for Pak Lah to make big change on Malaysian development? Tun, had 23 years to build up our economic.. to build up tallest building in asia,acknowledgeD Malaysia to the world.. make them noticed how good are we after the independence day, on unforgettable date.. 31st of august 1957.. can we just be proud we`re the generation of the warrior in the past.. whose fought for the future of Tanah Melayu.. the peoples who condamned government should be shame to be Malaysian.. those peoples suppose to be Indonesian.. should be American peoples.. not MALAYSIAN!

20 Komen

  1. Kairy jalaluddin hassan said,

    Sir, i would advise you to cease and desist from writing in English ever again. Your grammar is abysmal!

  2. man said,

    apa laa pak lah nie…. asik tido je…

    kalau tak percaya tengok gambar kat atas

  3. man said,

    hmmm… apa nie tauke blog… kalau takut kena komen… jangan buat ruangan komen..
    Open minded la sikit… kenapa nak tapis… blogger lain tak ada tapis pun…
    mana ada kebebasan bersuara macam nie…. You punya blog nie adalah yang pertama didunia yang tapis komen…. u pegi jual goreng pisang tepi jalan la… U tak layak jadi blogger..

  4. joei said,

    betul la …..
    asik nak tido je org tua nie

  5. letih said,

    kalau asik nak tapis komen je… pergi tido la… macam bos hang selalu buat..
    hang tak layak jadi blogger

  6. man said,

    kepada en. letih, jimmy , joei, dan sesiapa yg ditapis… tulisan anda akan saya ingat

  7. JIMMY said,

    thanks man…

    jgn masuk lagi la blog penakut nie…
    kutuk pas boleh tapi bila kena tegur sikit. terus kena padam komen
    ajaran HADHARI la tuuu

  8. JIMMY said,

    hmmm thanks man…

    jgn masuk lagi la blog penakut nie…
    kutuk pas boleh tapi bila kena tegur sikit. terus kena padam komen
    ajaran HADHARI la tuuu

  9. letih said,

    patut leee…
    kunta kinte punya blog….

    mesti hamba abdi pak lah nie…
    sebab tu asik tapis komen jee

  10. polis said,

    apasal jam kat blog nie salah… tak reti buat blog ke

  11. polis said,

    sedap nya dia tidoooo…
    biarkan… biarkan….biarkan…. biarkan….

  12. adijagat said,

    berikan pengajaran pada Barisan Nasional pada pilihanraya akan datang nanti…
    supaya mereka lebih menjaga kepentingan rakyat daripada tauke tol…
    supaya mereka lebih menghormati hak rakyat…
    hidup rakyaaaaattt….

  13. adijagat said,

    apa nie… tapis komen… malas la aku nak join lagi..
    baik aku tido je… macam boss hang tuuu

  14. adijagat said,

    pukimak korang laa…
    aku komen elok2 kau tapis…
    dasar anak haram. babi sial , pantat, pergi la hisap kote pak lah tu..
    dia pun dah lama tak kena blow job..

    ambik kau… aku komen elok2 kau tapis…

    siapa tapis komen aku kali ini dia anak haram

  15. pak sheih said,

    nie blog tajaan tu takut nak komen2 mcm kpmu no comments mcm pak lah selalu kata no comment, tak reti jawab

  16. kuntakinte said,

    dia bukan tdola…tp tgh memikirkan bagaimana nak menyedarkan manusia2 yang tidak tahu bersyukur dgn kemajuan dan kemakmuran yang kita perolehi….

  17. sarkas said,

    apa punya lembab la kau nie kinte..
    org tengah fikir dengan tido pun tak tau nak beza..

    jadi hamba abdi dia la seumur hidup kau nie

  18. kuntakinte said,

    ermm..apsal nak panas pasal isu ni plak!!!! da takut ker..ingat skit korang tu duk kat malaysia..satu negeri yang aman damai!!!ape hal lak nak takut

  19. merah said,

    korang perlu ingat yang kite ni berada di satu negara yang aman damai…yang korang ni macam nak meletup ni ape halll…..

  20. aku said,

    meletup la sbb boss ko buat mcm negara bapak dia sendiri….duit rakyat guna sesuka hati je….mmg aku kat malaysia tp klu kebebasan bersuara di halang…demokrasi apa nya…

    lembap la ko nie….

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: